Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

2016 – 2017 Öğretim Yılı Etkinlik ve Yarışmaları Başlıyor

2016 – 2017 Öğretim Yılı Etkinlik ve Yarışmaları Başlıyor

Anadolu imam hitap liseleri ve imam hatip ortaokulları 2016-2017 eğitim öğretim yılı sosyal ve kültürel etkinlikler ile geleneksel meslekî yarışmaları başlıyor.


Anadolu imam hatip liseleri ve ortaokullarında gerçekleştirilen “Peygamberimizden Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis”, “Dost Kitaplar Dost Öğrenciler: Okuyan 7’ler” kitap okuma, ”Tartışa Tartışa Anlatıyoruz - Tartışa Tartışa Anlıyoruz” münazara etkinliği, “Genç Fikirler” öğrenci oturumları, “Genç Sesler” musiki, “Vefa Günleri/Öncü Şahsiyetler”, ”İmam Hatip Okulları Haftası”, “Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, “Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık, “Genç Bilâller” Ezan Okuma, “Genç Hatipler Minberde” Hutbe Okuma, “Genç Nida” Kız Öğrenciler Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma ve Hafızlık etkinlik ve yarışmaları; yeni eklenen etkinliklerle birlikte Türkiye genelinde büyük bir heyecan oluşturmaya ve okullarımıza canlılık getirmeye devam ediyor.


Bu yıl geçmiş yıllarda yapılan etkinliklere ek olarak “40 Şair 40 Şiir Etkinliği” “Genç Bilginler” Bilim Etkinleri ile “Kur’an-ı Kerim’den Hayat Ölçüleri: Kırk Ayet” etkinlikleri ilk defa okullarımız ve öğrencilerimizle buluşacak. Ayrıca imam hatip liseleri dışındaki resmî ve özel ortaöğretim kurumları için “Liseli Öğrenciler” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları da bu yıl ikinci defa uygulanacak.


Yarışmalara katılarak mesleki yeterliliklerini geliştirmek, kabiliyetlerini sergilemek isteyen tüm öğrencilerimiz, Genel Müdürlüğümüz internet sayfası (dogm.meb.gov.tr) ile okul müdürlükleri vasıtasıyla yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşabilir ve okul müdürlükleri aracılığıyla yarışmalara başvurabilirler.

 

Yarışma ve etkinlikler ile ilgili dokümanlar için TIKLAYINIZ

 

      

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.