Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

2019-2020 Öğretim Yılı KTS Uygulaması Yeniliklerle Başlıyor

2019-2020 Öğretim Yılı KTS Uygulaması Yeniliklerle Başlıyor

2019-2020 öğretim yılı Kalite Takip Sistemi (KTS) uygulaması 7-15 Ekim 2019 tarihleri arasında eylem planlarının belirlenmesiyle başlıyor.

Bakanlığımız "2023 Vizyonu" ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü "Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları Vizyon Belgesi" çerçevesinde hayata geçirilen Kalite Takip Sistemi (KTS) uygulaması 2019-2020 öğretim yılı itibariyle 4. Dönem uygulama çalışmalarına güncellemelerle başlandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak;

Anadolu imam hatip liselerinde ve imam hatip ortaokullarında ulusal düzeyde eğitim ve öğretimde standart ve kaliteyi yükseltmek; küresel ihtiyaçlar ve beklentiler bağlamında eğitimin niteliğini arttırmak ve süreklilik kazandırmak; bireylerin ve toplumun ihtiyaçlarını ve beklentilerini dikkate alarak okulların fiziki imkanlarını iyileştirmek; öğretim programları ve öğrenme-öğretme süreçlerini sürekli yenilemek ve geliştirmek; okulların özgün uygulamalarını teşvik etmek; paydaşlarla işbirliğini güçlendirmek; yönetici ve öğretmenlerin mesleki gelişimlerine süreklilik kazandırmak ve okullar arasında iyi örneklerin yaygınlaştırılmasını ve uygulama birlikteliğini sağlamak amacıyla planlanan çalışmalarımız başarıyla sürdürülmektedir.

Bu bağlamda; ülkemiz genelinde Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında planlanan, ilçe müdürlüklerinin koordinesinde karara bağlanan ve sisteme girişi yapılan eylemler yine imam hatip okulları tarafından uygulanmakta ve Genel Müdürlüğümüzce Kalite Takip Sistemi (KTS) adı verilen elektronik yazılım sistemi ile takip edilmektedir.

Bu yazılım sistemiyle "eğitim ortamları ve fiziki imkanlar, öğretmenler ve eğitim yöneticileri, akademik gelişim kariyer planlama ve bir üst öğrenime hazırlık, mesleki gelişim (öğrenci), değerler eğitimi, bilim, sanat, spor, sosyal ve kültürel etkinlikler, okul tarafından gerçekleştirilen örnek ve özgün uygulamalar/projeler ve izleme-değerlendirme" alanları olmak üzere yedi (7) alanda okullarımızın belirlenen kriterlere göre izleme ve değerlendirmesi gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl önceki yıllardan farklı olarak eylem planı girişleri; il milli eğitim müdürlükleri tarafından her ilçede koordinatör olarak belirlenen bir okulda, ilçedeki Anadolu imam hatip liseleri/ imam hatip ortaokullarından okul müdürü veya ilgili müdür yardımcısının katıldığı komisyonlarca elektronik ortamda KTS'de var olan eylemler içerisinden seçilerek 7-15 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

2019-2020 Öğretim yılı için eylemler, Birinci Dönem: Ekim-Kasım ve Aralık-Ocak; İkinci Dönem: Şubat-Mart ve Nisan-Mayıs olmak üzere tasarlanmıştır. Böylece her bir dönemde 7 alanda ikişer (2'şer) eylemden on dört (14) eylem gerçekleştirilecektir. İki dönemde ise 7 alanda dörder (4'er) eylemden toplamda yirmi sekiz (28) eylem gerçekleştirilmiş olacaktır.

Kalite Takip Sistemi Uygulama Usul ve Esasları'yla detayları belirlenen 2019-2020 Kalite Takip Sistemi (KTS) uygulama çalışmalarında okullarımıza başarılar dileriz.

İlgili yazı ektedir: https://dogm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2019_10/08141521_KTS_2019.pdf

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.