Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

2022-2023 Eğitim Yılında Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programına Dahil Olan Okul Yöneticileri İçin Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İmam hatip ortaokullarımızda Arapça ve İngilizce dillerinde yoğunlaştırılmış yabancı dil programı çalışmaları koordineli bir şekilde devam ediyor.
2022-2023 Eğitim Yılında Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Programına Dahil Olan Okul Yöneticileri İçin Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Geçen yıl koordinasyona aldığımız okullara ek olarak önümüzdeki eğitim öğretim yılı itibariyle yoğunlaştırılmış yabancı dil programına yeni okullar dahil edildi. Okulların fiziki şartları, öğretmen kaynağı yeterliliği, bünyelerinde yaptıkları çalışmalar ve bölgesel durumları da göz önünde bulundurularak il milli eğitim müdürlüklerinden gelen nihai teklifler Genel Müdürlüğümüz'deki komisyon tarafından incelenerek yeni okullarımız tespit edildi.

Bu bağlamda 2022-2023 eğitim öğretim yılında 5.sınıf düzeyinden itibaren Arapça ve İngilizce dillerinde yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulamasına yeni dahil olan okullarımızın yöneticileri ile 23 Haziran 2023 tarihinde çevrim içi toplantı gerçekleştirildi.

Eğitim Ortamlarının ve Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan ERKUL açış konuşmalarında programın yabancı dil becerilerinin erken yaşta kazandırılması açısından öneminden bahsetti. Programa dahil olan okullarımızın idarecileri ve yabancı dil öğretmenlerinin işbirliği ile  geçtiğimiz eğitim öğretim yılında nitelikli çalışmalar ortaya konulduğunu ifade etti.  İmam hatip ortaokullarındaki dil eğitimi çalışmalarının çekirdekten gelen önemli bir kaynak olduğunu ve bunun üst öğrenim kurumlarımıza da ciddi katkılarının olacağını söyledi.

Yoğunlaştırılmış yabancı dil programı koordinatörü Aysun Mete programın tanıtımı, okullarda yürütülecek çalışmalar, koordinatörlük sistemi, iyi uygulama örnekleri, izleme ve değerlendirme çalışmaları gibi bir çok hususta yöneticilerimizi bilgilendirdi. Okul yöneticilerimize 2022-2023 eğitim yılında yapılacak yabancı dil faaliyetleri hakkında ön bilgilendirme yapıldı.

Yeni eğitim öğretim yılında yoğunlaştırılmış yabancı dil programına dahil olan okullarımızın  idarecilerine ve yabancı dil öğretmenlerine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

24-06-2022

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.