Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri Başladı

Genel Müdürlüğümüz tarafından Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan öğretmenler ile temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin alan bilgisi ve öğretimi konusunda kişisel ve meslekî gelişimlerine katkı sağlamak, motivasyonlarını yükseltmek amacıyla düzenlenen 2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri, 16 temada, 22 program olarak 15 Anadolu imam hatip lisesinin ev sahipliğinde başladı.
2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri Başladı

Öğretmenlerimizin akademik ve sosyal gelişimlerinin önemine değinen Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, "Öğrencilerimizin gelişim ve başarı seviyesi biz eğitimcilerin birikimleriyle doğru orantılıdır. Elimizde ne varsa öğrenciye ancak o kadarını verebiliriz. Öğrencilerimizin vizyon ve misyon kazanmasında en önemli karakter olan öğretmenlerimiz, bu tarz etkinliklerin olumlu etkilerini kendilerinden ziyade öğrencileri üzerinde göreceklerdir." dedi.

Öğretmenlerin ellerinde medeniyet değerlerini benimseyen, özgüven sahibi, yeniliğe açık ve geleneğine bağlı çok başarılı bir imam hatip neslinin yeşerdiğini ifade eden Genel Müdür Gül, eğitime katılan öğretmenlere ve ev sahipliği yapan okullara teşekkür etti.

17 Temmuz'da başlayan ve 28 Temmuz'da sona ermesi planlanan etkinliklerde, öğretmenlerimizin bilim ve medeniyet tarihi okumaları, edebiyat okumaları, felsefe ve hikmet okumaları, fıkıh okumaları, fikir ve hareket öncüleri okumaları, gençlik araştırmaları, gönül coğrafyası okumaları, hadis okumaları, hatırat okumaları, maarif okumaları, medya ve iletişim okumaları, siyer okumaları, şehir ve kültür okumaları, tasavvuf ve irfan okumaları, tefsir okumaları ve yöneticilik sanatı okumaları temalarında belirlenen kitap ve makaleleri okumaları, müzakere etmeleri, alan uzmanları ile bir araya gelerek tahlillerde bulunmaları hedefleniyor.

370 öğretmenin katıldığı etkinliklerde ilmî, manevî, edebî, kültürel, sanatsal ve meslekî gelişim üzerine okumalar, seminerler, konferans ve söyleşiler; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle zenginleştirilmiş programlar uygulanıyor. Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri gönüllü öğretmenlere kişisel ve mesleki gelişim fırsatları sunarak yaz tatilinde öğrenme, dinlenme ve yenilenme imkânları sağlıyor.

2023 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinliklerine; Balıkesir Bandırma Ali Öztaylan Anadolu İHL, Bursa Mudanya Anadolu İHL, Çanakkale Biga Şehit İbrahim Ateş Kız Anadolu İHL, Çanakkale Anadolu İHL, Giresun Nurettin Canikli Anadolu İHL, İzmir Çiğli Mehpare Yağcı Anadolu İHL, İzmir Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İHL, Rize Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İHL, Rize Şehit Erhan Dural Kız Anadolu İHL, Samsun Atakum Anadolu İHL, Sinop Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İHL, Trabzon Kız Anadolu İHL, Yalova Sabri Ekşinozlugil Anadolu İHL, Yalova Zehra Ekşinozlugil Kız Anadolu İHL ve Zonguldak Alaplı Anadolu İHL ev sahipliği yapıyor.

24-03-202317-07-202317-07-202317-07-202317-07-202318-07-2023

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.