Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

“ Çanakkale Zaferi´nin 100. Yılında 100 Hatırat” Projesi

18 Mart 1915 tarihinde yazılmış olan şanlı zaferimizin üzerinden bir asır geçmiş bulunmaktadır. Dedelerimizin 100 sene önce destan yazdığı Çanakkale Zaferi, birlik ve beraberlik içerisinde neler yapabileceğinin en büyük göstergesidir. 
“ Çanakkale Zaferi´nin 100. Yılında 100 Hatırat” Projesi

Çanakkale sadece düne ait bir olay değildir. Tarihte kalmış ve sadece tarih sahnelerinde yer alacak bir mücadele değildir. Çanakkale´nin günümüze aktaracağı birçok özelliğinin var olduğu gerekçesiyle işte bugün yeniden Çanakkale´yi ele alma aynı ruhu oluşturmaya ihtiyacımızın var olması; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak bize bir projeyi yapmaya teşvik etmiştir. 

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında 100 Hatırat”  adlı projeyi, Çankaya İlçe Müftülüğü ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak yürütmüştür. Çankaya İlçe Müftülüğünce 130 camide, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Anadolu İmam Hatip Liseleri’nden 130 öğrenci ile, 130 önde gelen camide 100 farklı hatıratı canlı performans ile heyecanla sergiledi. Her öğrencimiz o dönemden bir askerini o dönemin kıyafeti ile canlandırıp drama yöntemiyle 20.03.2015 Cuma günü, Cuma Namazından önce, Mehmetçiğin savaşta düşman askerine gösterdiği merhameti ve Çanakkale destanını gözler önüne sererek o anları yaşattı. Öğrencilerin yüksek performansı ile sergilenen canlandırma, hem öğrencileri hem  de cami cemaatini  duygulandırdı.

 

 

Çanakkale Zaferi’nin yüzüncü yılı olması hasebiyle yaptığımız çalışmanın, zor şartlar altında canları pahasına vatan savunmasını gerçekleştirmiş olan ecdadımıza minnet borcumuzu bir nebze olsun hâtırlara getirmek, milletimizde bu çerçevede millî bilincin oluşmasına katkıda bulunmak ve ecdadımıza layık olabilmek; öğrencilerimiz açısından da o dönemi içselleştirmeleri, hayatlarında anlamlı bir anı kalması ve mesleki anlamda da tecrübe kazanmaları amaçlamıştır.

 

 

  

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.