Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

2016 Malî Yılı Pansiyon Bütçesi (Gelir Gider Cetveli) Hazırlama Esasları

2016 Malî Yılı Pansiyon Bütçesi (Gelir Gider Cetveli) Hazırlama Esasları

            e-Pansiyon Modülü içerisinde yer alan  e-Bütçe İşlemleri, 2016 yılından itibaren pansiyon gelir gider cetvelinin hazırlanmasında kullanılacaktır. 2016 malî yılı pansiyon gelir gider cetvelinin hazırlanmasında e-Pansiyonda kayıtlı olan öğrenci sayısı esas alınacaktır.        Pansiyonlu okulların gelir gider cetvelinde öğrenci sayısına göre ihtiyaç duyulan ödeneği almaları için okul/kurum yöneticilerinin söz konusu modülde yatılı öğrenci bilgilerini güncel tutması, varsa eksik bilgileri tamamlanması önem arz etmektedir.

            01.01.2016 tarihinden 31.03.2016 tarihine kadar geçerli olmak üzere e-Okul modülü altındaki e-Pansiyon uygulamasında yer alan e-Bütçe İşlemleri bölümündeki Pansiyon Gelir-Gider Cetveli veri giriş ekranındaki alana 2016 Yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Kanunu’nun M Cetvelinde belirtilen 2.509,80 TL, en geç 08.01.2016 tarihi saat 17.00’ye kadar aşağıda verilen linkteki rehberde belirtilen esaslara göre yapılarak pansiyonlu kurum müdürlüklerince kaydedilecektir.

            Pansiyon bütçeleri elektronik ortamda Bakanlığımızca incelendikten sonra onaylanacak, onaylı bir örneği okul müdürlüğü için, bir örneği de okulun bağlı bulunduğu Saymanlık/Mal Müdürlüğüne teslim edilmek üzere Valiliklere gönderilecektir. 

            Pansiyonlu okul/kurum yöneticilerinin e-Bütçe İşlemleri ekranındaki ilgili bölümlere veri girişi yaparken gerekli hassasiyeti göstermeleri, saymanlık/mal müdürlük kodu ve okulun muhasebe birim kodunun doğru ve eksiksiz şekilde girmeleri gerekmektedir.

 

            e-Bütçe İşlemlerinin gerçekleştirilmesinde yol gösterici olması açısından Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Pansiyonlu Okullarda 2016 Malî Yılı Gelir-Gider Cetveli Hazırlama Rehberi’ne ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.