Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

2024 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri, Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in Çevrimiçi Katıldığı Programla Başladı

Genel Müdürlüğümüz tarafından öğretmenlere yönelik düzenlenen Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri, Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in çevrimiçi olarak öğretmenlerimize seslenmesiyle 16 farklı temada başladı.
2024 Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri, Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen'in Çevrimiçi Katıldığı Programla Başladı

Anadolu imam hatip liseleri ve imam hatip ortaokullarında görev yapan öğretmenler ile temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin motivasyonlarını yükseltmek, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri, 19 Anadolu imam hatip lisesi ev sahipliğinde başladı.

Programın açılışında konuşan Genel Müdürümüz Dr. Ahmet İşleyen, Bakanlığımızın tüm politikalarında öğretmenleri öncelediğini; onların motivasyonu, kişisel ve mesleki gelişimleri için tüm imkânların kullanılmaya çalışıldığını ifade etti. Öğretmen yaz etkinliklerinin de öğretmenlerimiz için çok önemli bir dinlenme ve öğrenme fırsatı olduğunu dile getiren İşleyen, öğretmenlerimizden kendilerine hediye edilen kitapları okumaları, müzakere etmeleri, meslektaşlarıyla birlikte dolu dolu bir program geçirmelerini beklediklerini söyledi.

16-26 Temmuz tarihleri arasında tertiplenen etkinliklerde, öğretmenlerimizin bilim ve medeniyet tarihi okumaları, edebiyat okumaları, felsefe ve hikmet okumaları, fıkıh okumaları, fikir ve hareket öncüleri okumaları, gençlik araştırmaları, gönül coğrafyası okumaları, hadis okumaları, hatırat okumaları, kelam okumaları, maarif okumaları, medya ve iletişim okumaları, siyer okumaları, şehir ve kültür okumaları, tasavvuf ve irfan okumaları, tefsir okumaları temalarında belirlenen kitap ve makaleleri okuyarak müzakere etmeleri ve alanında uzman kişilerle bir araya gelerek tahlillerde bulunmaları hedefleniyor.

On bir gün boyunca 523 öğretmenin katılacağı etkinliklerde ilmî, manevi, edebî, kültürel, sanatsal ve mesleki gelişim üzerine okumalar, seminerler, konferans ve söyleşiler; sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle zenginleştirilmiş programlar uygulanıyor. Öğretmen Yaz Eğitim Etkinlikleri gönüllü öğretmenlerimiz için kişisel ve mesleki gelişim fırsatları sunarak yaz tatilinde öğrenme, dinlenme ve yenilenme imkânı sağlıyor.

Ev Sahibi Okullarımız:

-Antalya Gazipaşa Zeliha Tuncer Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Çanakkale Merkez Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi

-İstanbul Gaziosmanpaşa Şehit Servet Asmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi

-İzmir Karşıyaka Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Mersin Akdeniz Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Mersin Anamur Şehit Yüksel Alçın Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Mersin Mezitli Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Mersin Yenişehir Şehit Kübra Doğanay Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Muğla Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Muğla Fethiye Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Ordu Altınordu Şehit Sefa Kabakkaya Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Sinop Merkez Şehit Ömer Can Açıkgöz Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Trabzon Akçaabat Şehit Samet Uslu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Trabzon Ortahisar Dursun Ali Kurt Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Trabzon Ortahisar Trabzon Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Van Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Yalova Çiftlikköy Şehit Muhammed İslam Altuğ Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Yalova Merkez Zehra Ekşinozlugil Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

-Zonguldak Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi

19-07-202418-07-202418-07-202418-07-202418-07-202418-07-202419-07-202418-07-202418-07-202418-07-202418-07-202418-07-2024

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.