Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

​8. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Başlıyor…

​8. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Başlıyor…

 8. Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları Başlıyor…

 

İmam hatip liselerinde yedi yıldır gerçekleştirilen Arapça Bilgi ve Etkinlikleri Yarışmaları, farklı bir heyecanla başlıyor.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği işbirliği ile Anadolu imam hatip liseleri, imam hatip ortaokulları ve çok programlı liselerde imam hatip programına devam eden öğrencilere yönelik düzenlenen Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmalarının bu yıl 8. si gerçekleştiriliyor.

 

Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları ile öğrencilerimizin; Arapça okuma, dinleme, anlama ve konuşma dil becerilerini geliştirmek; sosyal, kültürel ve sanatsal etkinlikler aracılığıyla özgüven duygusu kazanmalarını ve sosyalleşmelerini sağlamak amaçlanıyor. Anadolu imam hatip liselerinde yapılan Arapça Bilgi Yarışmalarının yanı sıra Arapça Şiir Okuma, Arapça Metin Canlandırma, Arapça Hat-Kaligrafi Yarışması; imam hatip ortaokulları kategorisinde Arapça Şiir Okuma,  Arapça Hikâye Canlandırma ve Arapça Çocuk Şarkıları Yarışması; Arapça hazırlık programı uygulayan proje Anadolu imam hatip liselerinde ise Arapça Münazara Yarışması düzenlenecek.

Bu yıl ilk defa “Arapça Bilgi Yarışmaları” okul içi ve Türkiye finali olmak üzere iki aşamalı olarak, sadece çoktan seçmeli test şeklinde Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile birlikte gerçekleştirilecek.

Başvuruları, Genel Müdürlüğün web sitesinde yer alan MEBDES Etkinlikler Sisteminden yapılacak olan yarışmaların, Türkiye finali Mayıs ayı içerisinde gerçekleştirilecek.


Arapça Bilgi ve Etkinlik Yarışmaları dökümanlarını buradan indirebilirsiniz.

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.