Ankara Kalkınma Ajansı Teknik Desteği İle İnovasyon Atölyeleri Eğitici Eğitimi Tamamlandı
Ankara Kalkınma Ajansı teknik desteği ile inovasyon atölyeleri eğitici eğitimi tamamlandı.Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanlığı ve Ankara İl MEM Arge birimi tarafından ortak yazılan "İnovasyon Atölyeleri Eğitici Eğitimi" projesi Ankara Kalkınma Ajansı teknik desteği ile başarılı bir şekilde tamamlandı.
Hisar Projesi kapsamında 231 öğretmenimiz "Eğitici Eğitimi" aldı. Şu ana kadar 70 ilimizde 426 hizmet içi eğitim verilerek 6700 öğretmenimize ulaşıldı.Temel seviye olan bu eğitimin ardından açılan İnovasyon Atölyelerinde daha verimli ve başarılı eğitim verilmesi için "İnovasyon Atölyeleri Eğitici Eğitimi" gerçekleştirildi.Eğitimin ilk günü 5 Mart'ta Doç. Dr. Çelebi Uluyol İnovasyon Atölyeleri etkili ve etkin kullanımı sunumu yaptı.
12-13-19 Mart'ta fen ( fizik, kimya , biyoloji) , matematik , teknoloji tasarım ve bilişim teknolojileri alanlarında birlikte uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleşti. 20 Mart'ta öğretmenlerimiz atölyelerde kullanılmak üzere kendi ders planlarını hazırlayarak kendi ders materyallerini tasarladılar, disiplinler arası çalışma gerçekleştirerek inovatif fikirler geliştirdiler. Hazırlanan ders planlarını öğretmenlerimiz tüm katılımcılara sundular.
60 Öğretmenimiz 54 saatlik İnovasyon Atölyeleri Eğitici Eğitimi alarak, 15 farklı ders planı tasarladılar, atölye çalışmalarında kullanılmak üzere kendi atölye el kitabını oluşturdular.Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa'nın da katılımıyla sertifika ve ödül töreni gerçekleştirilerek eğitim programı sona erdi.
Geleceğin Hisar'larını inşa ediyoruz sloganıyla çalışmalara devam ediyoruz.