Bakan Yılmaz, Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılışına katıldı
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Bütçede en çok kaynağı nereye ayırmışsa, o hükümet oraya önem veriyor demektir. 2002´de Millî Eğitim’e ayrılan miktar 11 milyar lira, bütçenin yüzde 10´u, şimdi 122 milyar lira, bütçenin yüzde 20´si. Dolayısıyla bu hükümet eğitime önem veriyorsa, demek ki her kaleme önem veriyor. Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal ediyor demektir.“ dedi.
Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Genel Müdürümüz Nazif Yılmaz’ın da katıldığı Ümraniye Celaleddin Ökten Hoca İmam Hatip Ortaokulu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Ümraniye´nin eğitimde iyi bir yolda ilerlediğini dile getirerek, "İnşallah hep beraber el birliğiyle yereldeki belediyelerimizle ve merkezdeki hükümetimizle eğitimde Ümraniye´nin de İstanbul´un da bütün sorunlarını 2019 yılı sonuna kadar çözeceğiz." diye konuştu.
En büyük yatırımın eğitime yapıldığını vurgulayan Bakan Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Açın hükümetlerin bütçesine bakın, bütçede en çok kaynağı nereye ayırmışsa, o hükümet oraya önem veriyor demektir. 2002´de Millî Eğitim’e ayrılan miktar 11 milyar lira, bütçenin yüzde 10´u, şimdi 122 milyar lira, bütçenin yüzde 20´si. Dolayısıyla bu hükümet eğitime önem veriyorsa, demek ki her kaleme önem veriyor. Eğitimi ihmal eden her şeyi ihmal ediyor demektir. Artırdık da neler yaptık? Okullar, derslikler yaptırdık. En büyük yatırımı öğretmene yaptık, 600 bine yakın öğretmen atadık. Bakın, bu kardeşiniz 75 kişilik bir sınıfta okudu. Ama istiyoruz ki evlatlarımızı 75 kişilik sınıfta bir öğretmenle baş başa bırakmayalım. Nedir idealimiz, ölçümüz? Bir derslikte 30 öğrenciyi geçmesin. Epey mesafe aldık, Allah nasip ederse, önümüzdeki dönemde çözeceğiz. İkili eğitimi kaldıracağız. Türkiye´de 77 bin dersliğe, Ümraniye´de de 42 okula ihtiyacımız var. Evlatlarımızı bilgi teknolojileriyle buluşturduk, onların bilgi otoyoluna çıkabilmesine imkân tanıdık. FATİH projesiyle hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize ücretsiz tablet bilgisayar dağıttık, dağıtmaya devam ediyoruz. Ücretsiz kitap bizimle başladı. Ücretsiz süt dağıtımı yapıyoruz. Ücretsiz üzüm veriyoruz, önümüzdeki dönem de vermeye devam edeceğiz."
Bakan Yılmaz, seçmeli derslerin artırıldığına değinerek, "Biz istiyoruz ki yetiştirdiğimiz gençlerimiz, kendi değerlerine yabancı olmasın, kendi değerleriyle donanmış olmakla gurur duysun, kendine öz güveni olsun, öğrenmeyi öğrenebilsin ve mazluma da yardım edebilsin." dedi. Türkiye´deki sığınmacıların eğitim çağındaki çocuklarına da eğitim olanağı sunulduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu yıl ülkemize sığınmış olanlardan yüzde 60´a yakın evladımıza eğitim hizmeti veriyoruz. Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde onların da tamamına hizmet vereceğiz." diye konuştu. Konuşmaların ardından İsmet Yılmaz ve beraberindekiler okulun açılışını kurdele keserek gerçekleştirdi.