Ekim 1951'de Yedi İlimizde Yeniden Açılan İmam Hatip Okulları 107 Yaşında!
Ortaokul ve lise kademeleri ile imam hatip okulları, lise ve üniversitelerin bütün bölümlerine öğrenci yetiştiren, eğitim içeriği, özgünlüğü ve çeşitliliği ile markalaşmış, ülkemizin telif modeli okullardır.Türk eğitim sisteminin köklü kurumlarından olan İmam Hatip Okulları, Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde 1913 yılında "Medresetü'l-Eimme ve'l-Huteba" adıyla başlatılan bir müessesenin devamı olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduktan birkaç ay sonra 3 Mart 1924 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun 4. Maddesi ile "İmam ve Hatip Mektebi" olarak açılmıştır.
Bir zaman yaşanan fetret döneminden sonra Merhum Celâleddin Ökten (Celal Hoca)'nın gayretleriyle 13.10.1951 tarihli 601 sayılı Müdürler Komisyonu kararı ile dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından 17 Ekim 1951'de "İmam-Hatip Okulu" adıyla yeniden açılmıştır. İmam hatip okulları 3 yıl orta kısmı ve 4 yıl da lise kısmı olacak şekilde tasarlanarak 1973 yılında, 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile "İmam-Hatip Lisesi" adını almıştır.
Bugün "Anadolu İmam Hatip Lisesi" adıyla devam eden İmam Hatip Okullarında 21. yüzyıl becerileri bağlamında öğrencilerin ilgi, kabiliyet ve kariyer hedeflerine göre eğitim alabilecekleri "Program Çeşitliliği" sunulmaktadır. İmam hatip okullarında öğrenciler Temel İslam Bilimleriyle birlikte, Fen ve Sosyal Bilimler, Uluslararası, Yabancı Diller, Mûsikî, Spor, Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar, Hafızlık, Teknoloji proje ve programlarından yararlanabilmektedir.
Okullarda; İmam Hatip okullarımızın dünü, bugünü ve geleceği konusunda öğrencilerimizin farkındalıklarının artırılması, eğitim gördükleri okulların kuruluşunda ve yaşatılmasında emeği geçen şahısların anılması, okul kültürünün yaşatılması ve okula aidiyet duygusunun kazandırılmasına katkı sağlaması amacıyla İmam Hatip Okulları kuruluş yıldönümü etkinlikleri planlanmıştır.