Genel Müdür Gül, Depremden Etkilenen İllerin Din Öğretimi Birim Müdürleriyle Çevrim İçi Toplantı Gerçekleştirdi
Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerin din öğretimi birim müdürleriyle çevrim içi toplantı yaptı.
Din Öğretimi Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Kilis, Diyarbakır, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinin il millî eğitim müdür yardımcıları/şube müdürleriyle çevrim içi toplantı yaptı.
Genel Müdürümüz Gül başkanlığındaki toplantıda, deprem bölgesinde 1 Mart itibarıyla açılması planlanan okulların tespitine ilişkin son değerlendirmeler yapıldı. 20 Şubat'ta 71 ilde eğitim öğretime başlayan öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyen Gül, depremden etkilenen 10 ilden diğer illere naklini aldıran öğrenci sayısının 74 bin 884'e yükseldiğini açıkladı.
Valiler ve il millî eğitim müdürleri ile kapsamlı bir değerlendirme sonrasında Sayın Bakanımızın 10 ili 3 kategoride değerlendirdiğini belirten Gül, şunları kaydetti: "Birinci kategoride Adana, Diyarbakır, Kilis ve Şanlıurfa yer alıyor. Bu illerimizde merkez ve tüm ilçelerde 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başladı. İkinci kategoride Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor. Bu illerimizde eğitim öğretime 1 Mart tarihine kadar verilen ara, 13 Mart'a kadar uzatıldı. Üçüncü kategoride ise Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay illeri yer alıyor. Bu illerimizde de 1 Mart tarihine kadar yapılan uzatma, 27 Mart tarihine kadar erteleniyor."
10 ildeki 8 ve 12 inci sınıftaki öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ders kitapları ve yardımcı kaynakların yeniden bastırıldığını da belirten Gül, depremzede öğrencilerin tüm kırtasiye malzemelerinin Bakanlık olarak karşılanacağını belirtti. 10 ilden diğer illere giden öğrencilerin imam hatip okulları pansiyonunda ücretsiz konaklattırılacağını ifade eden Gül, farklı seçenek ve destek mekanizmalarıyla ve her şart altında eğitimi devam ettirmek için tüm imkânların seferber edileceği belirtti.
Toplantıda, bölgedeki okulların durum değerlendirilmesine geçildi. Depremden etkilenen 10 ilin millî eğitim müdür yardımcıları/şube müdürleri yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
İl birim müdürleri tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına (DYK) yönelik il geneli planlamaların tamamlandığı ve çadırkentlerde planlanan DYK çalışmalarının hayata geçirildiği, hem örgün hem de yaygın eğitim için kullanılabilecek eğitim sınıflarının oluşturulduğu, hafif hasarlı okullarda gerekli onarımların gerçekleştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.
İl birim müdürleri tarafından Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesindeki imam hatip okullarında depremzedelerin misafir edildiği ve imkânlar ölçüsünde depremzede vatandaşlara sıcak yemek verildiği, çevre illerden gelen yardımların koordineli olarak okullardaki misafirlere dağıtıldığı, hastanede tedavi görmekte olan depremzede öğrencilerin okul ile ilgili iş ve işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi (DKAB) ve imam hatip okulları meslek dersleri öğretmenlerinin depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için hatim ve dualar yaptığı, okullarda kurulan öğretmen ve öğrencilerden oluşan gönüllü gruplar tarafından deprem mağduru insanların ziyaret edildiği, yakın zamanda da imam hatip okulu öğrencilerince mevlid-i şerifler okunacağı belirtildi.
Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül, il birim müdürlerine yaptıkları çalışmalar vesilesiyle tebrik etti. Eğitimcilerin, yaraların sarılmasında çok önemli görevler üstlendiğini, bundan sonra da benzer çalışmalar yapacaklarına inancın tam olduğunu belirterek teşekkür etti.
Toplantıya Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz Eğitim Politikaları Daire Başkanı Abdülhalik Baş, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Mustafa Yıldız, Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanı Oğuzhan Özkan, depremden etkilenen 10 ilin il millî eğitim şube müdürleri ve Genel Müdürlüğümüz ilgili uzmanları katıldı.