"Hazırlık Sınıfı Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Müdür Toplantısı" Yapıldı
Genel Müdürümüz Mehmet Nezir Gül ve Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul'un katılımlarıyla hazırlık sınıfı dil programı uygulayan Anadolu imam hatip liseleri'nin müdürleriyle, çevrim içi istişare ve değerlendirme toplantısı yapıldı.
Genel Müdürümüz M. Nezir Gül; inanç, bilgi ve ahlakı karakterinde mecz eden gençlerin yetişmesinde imam hatip okullarına büyük sorumluluk düştüğünü ifade etti. Arapça, İngilizce, Almanca, İspanyolca, Çince, Rusça, Japonca, Fransızca, İtalyanca ve Farsça dillerinde Hazırlık Sınıfı Dil Programı Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerinde verilen dil eğitiminin ulusal ve uluslararası yarışmalarındaki başarılarının okullarımızda verilen dil eğitiminin kalitesini vurguladığını söyledi.
Daire Başkanımız İhsan Erkul, hızla gelişen ve küreselleşen dünyada yabancı dile duyulan ilginin arttığını ve gençlerin en az iki dil öğrenmeleri gerektiğini anlattı. Yabancı dil eğitiminde imam hatip okullarının markalaştığını ve bu okulların öğrencilerimiz tarafından çok rağbet gördüğünü ifade eden Erkul; Ankara, Adıyaman, Antalya, Balıkesir, Bursa, Hatay, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mardin, Manisa, Ordu, Rize, Samsun, Trabzon, Van ve Zonguldak illerimizde hazırlık dil sınıfı programı uygulayan Anadolu imam hatip liselerinin bulunduğunu söyledi.
Hâlihazırda 17 okulda Arapça, 47 okulda İngilizce, 3 okulda Almanca, 3 okulda Farsça, 2 okulda İspanyolca, 2 okulda Fransızca, 1 okulda Rusça, 1 okulda Japonca, 1 okulda Çince ve 1 okulda İtalyanca hazırlık dil sınıfı uygulanıyor.
Toplantıda ayrıca okullarımızın mayıs ve haziran aylarında yapacakları faaliyetler de konuşuldu.