Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

HİSAR Projesi'ndeki öğretmenlere eğitici eğitimlerinin üçüncü etabı başladı

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce başlatılan HİSAR Projesi kapsamında imam hatip okullarındaki öğretmenlere verilen inovasyon, STEM ve robotik alanında mesleki gelişim eğitimlerinin üçüncü ve son etabı başladı.    
HİSAR Projesi'ndeki öğretmenlere eğitici eğitimlerinin üçüncü etabı başladı

Ankara'da devam eden HİSAR Projesi eğitici eğitimlerinin üçüncü ve son etabı için düzenlenen törene Genel Müdür Dr. Nazif Yılmaz'ın yanı sıra Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir, daire başkanları Uğur Tecir, Abdülhalik Baş, Ahmet İşleyen, İhsan Erkul, Mustafa Yıldız, Oğuzhan Özkan, Yusuf Akbaş  ile 31 ilden gelen öğretmenler katıldı.

Programın açılışında konuşan Din Öğretimi Genel Müdürü Dr. Nazif Yılmaz, HİSAR Projesi kapsamında verilen eğitici eğitimlerinden söz ederek öğretmen ve öğrencilerin çağın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip bireyler olarak yetiştirilmesinin öncelikli hedefleri olduğunu söyledi.

Proje kapsamındaki eğitici eğitimlerine toplam 240 öğretmenin katıldığını hatırlatan Yılmaz, bu öğretmenlerin her birinin kendi ilinde 60 öğretmene eğitim vererek toplam 14 bin 400 öğretmenin eğitim almasının sağlanacağını kaydetti.

Genel Müdürlük olarak teknolojiyle bağlarının güçlü olduğunu dile getiren Yılmaz, öğretmen eğitimiyle yüz binlerce öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. İmam hatip okullarının taşıdığı misyona da değinen Yılmaz, "İmam hatip okulları, 2023 Eğitim Vizyonu'nda da yer aldığı üzere İslam dünyasına örnek olabilecek tek bir eğitim müessesesidir. Çünkü bu modelin içinde kitabın ayetleri ile kainatın ayetleri aynı ortamda modern bir eğitim sistemiyle veriliyor." şeklinde konuştu.

İmam hatip modelini ülkelerinde uygulamak isteyen birçok ülkeden temsilcilerin kendilerini ziyaret ettiğini söyleyen Yılmaz, "Biz onlara imam hatip okulları modelini anlatıyoruz. Diyoruz ki onlara; 'Kur'an dersleri ne kadar önemliyse matematik dersi de o kadar önemlidir. Hadis ve fıkıh dersleri ne kadar önemliyse fizik ve kimya dersleri de o denli önemlidir.' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, projede görev alan öğretmenlere başarılar dilerken emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programda Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir de proje kapsamında birer sunum yaptılar.

Beş gün sürecek eğitim ve atölye çalışmalarının sonunda, öğretmenlerin hazırladıkları projeler, düzenlenecek final sergisinde katılımcılarla paylaşılacak.

09-06-202109-06-202109-06-202109-06-202109-06-202109-06-202109-06-2021

 09-06-202109-06-2021

 

 

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.