Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

MUNIA’18 Model Birleşmiş Milletler Konferansı

Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın ikincisi 19-20-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Kampüsünde gerçekleştirildi.
MUNIA’18 Model Birleşmiş Milletler Konferansı

Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi, Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nın ikincisini 19-20-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Kampüsünde yurtdışından ve yurtiçinden olmak üzere yüz elliyi aşkın katılımcıyla gerçekleştirdi. Konferansa Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nden Eğitim Politikaları Dairesi Başkanı İhsan ERKUL katıldı.

ERKUL, yaptığı konuşmada;

“Sevgili gençler; dünya o kadar hızlı değişiyor ki, teknoloji o kadar hızlı ilerliyor ki, kitle iletişim araçları o kadar hızlı bir evrim geçiriyor ki, artık dünyanın bir ucundaki bir hadise dünyanın öbür ucundaki ülkeleri ve insanları da ilgilendiriyor. Celalettin Ökten’in söylediği gibi “Asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğu’yu ve Batı’yı bilen münevverdir.’’ Yani, bu günün ihtiyaçlarını idrak etmiş, doğuyu da bilen batıyı da bilen bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor. İşte biz bugün bunun için buradayız. Bizler Bakanlık olarak temsil kabiliyeti yüksek, kendi kültürünü merkeze alan, ama diğer kültürlerle de barışık, mazlumun yanında, Hakk’ı söyleyen, ruh sağlığı yerinde, özgüveni tam, iyiliği emreden, kötülükten de insanları uzaklaştırma noktasında gayret gösteren, ufku geniş bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz. Arakan’da Filistin’de, Orta Doğu’da yapılan zulümlere karşı bizim de geçmişten aldığımız güçle söyleyecek sözümüz var. İşte Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisemiz ve sizlerin katılımıyla bu program burada bunun gerçekleşmesi için yapılacak.” dedi.

İpekçilik MUN Ekibinin “Ya Şimdi Ya Hiç” temasıyla Ekim 2017’de kendi okulu öğrencilerini kapsayan bir organizasyonunun ardından; MUNIA 2018,  “Gerçeği Ortaya Çıkar” temasıyla bu sene de katılımcılarını ağırladı. Tamamı İngilizce gerçekleşen programda, Birlemiş Milletler Güvenlik Konseyi delegeleri, Güney Çin Denizi’ndeki Spratly Adaları’nın paylaşımı üzerinde tartıştı; Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi, geleneksel ve modern tarım yöntemlerini karşılaştırıp, GDO kullanımını etik açıdan inceledi. Bunun yanı sıra, İslam İşbirliği Teşkilatında Körfez Krizinin Orta Doğu’ya olan olumsuz etkilerinin en aza indirgenmesi, Astana Görüşmelerinde ise savaş sonrası Suriye’sinin inşası üzerine yoğunlaşıldı. Birleşmiş Milletler Kadın Birimi ise kadının sosyal hayatta ve iş hayatında haklarının korunması adına dünyanın önde gelen kadın hakları aktivistlerini bir araya getirdi. Hararetli tartışmaların yer aldığı oturumların ardından delegeler kurdukları ittifaklar neticesinde, özgün ve çağdaş fikirlerini kapsayan yasa tasarılarının altına imzalarını attılar.

23-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-201823-10-2018

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.