Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Bakanlığın güncel politikaları ve 2023 Eğitim Vizyonu bağlamında Öğretmen ve Okul Yöneticilerinin Meslekî Gelişimlerinin Yeniden Yapılandırılması hedefiyle imam hatip okullarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin meslekî bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine sürekli katkı vermek, eğitim-öğretim hizmetlerinin daha verimli ve nitelikli yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen "İmam Hatip Okulları Eğitim Yöneticiliği Vizyon Seminerleri" Adana, Mersin ve Osmaniye illerinde yapıldı.
Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen seminer, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'in yanı sıra daire başkanları, Adana, Mersin ve Osmaniye il milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, imam hatip okullarının yönetici ve öğretmenleri katıldı.
Seminerde konuşan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, eğitim yöneticilerin üzerinde büyük görev ve sorumluluklar olduğunu belirterek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımız, bize milletin emanetidir. Bu emanete en güzel şekilde sahip çıkmak için biz öğretmen ve idarecilerin çok büyük görev ve sorumluluğu bulunuyor. Her okul müdürümüz, okula kayıt yaptırdığı andan itibaren mezuniyetine kadar her öğrenciyle yakından ilgilenmelidir. Mezun ettiği öğrencisinin nereye gittiğini veya nereye yerleştiğini bilmelidir. Okul müdürü binayı bekleyen değil; güzel bir okul iklimi oluşturabilen, öğretmenini, öğrencisini, velisini dinleyerek onlara güven verebilen, öğretmenlerin potansiyelini en iyi şekilde ortaya koyabilen kişidir. Dolayısıyla okula bir değer katmayacaksınız vebal altında kalırsınız." diye konuştu.
Okul müdürlerinin, ardından iyi bir iz, bir eser bırakarak ancak bu görev ve sorumluluklarını yerine getirebileceklerini dile getiren Genel Müdür Yılmaz, "Biz de 'okul müdürünün bıraktığı bir iz var mı, hangi eseri bırakmış' diye ona bakarız. Öğrenciler için bazen bir selamın bile çok kıymeti vardır. Onlara ilgi, alaka göstermeli ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmak için çaba göstermeliyiz. Özellikle LGS ve YKS'ye hazırlanan öğrencilerimize çok daha destek olmalıyız. "ifadelerini kullandı.
Seminerin Daire Başkanları Oturumu'nda ise; Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Ahmet İşleyen, Uluslararası Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Mustafa Yıldız, Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Akbaş, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul kendi daireleri tarafından yürütülen faaliyet ve projeleriyle ilgili birer sunum yaptılar. Düzenlenen seminerlerle, imam hatip okulları arasındaki iş birliği ve iletişimin güçlendirilmesi, tecrübe ve örnek uygulama paylaşımı, eğitimdeki ulusal standartların yakalanması ve bu bağlamda iyi örneklerin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.