Din Öğretimi Genel Müdürlüğü 

Vizyon seminerleri Kilis, Kahramanmaraş ve Hatay'da gerçekleşti

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce düzenlenen "İmam Hatip Okulları Eğitim Yöneticiliği Vizyon Seminerleri" Genel Müdür Nazif Yılmaz, daire başkanları ile Kilis, Kahramanmaraş ve Hatay'da görev yapan yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.            
Vizyon seminerleri Kilis, Kahramanmaraş ve Hatay'da gerçekleşti

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Bakanlığın güncel politikaları ve 2023 Eğitim Vizyonu bağlamında Öğretmen ve Okul Yöneticilerinin Meslekî Gelişimlerinin Yeniden Yapılandırılması hedefiyle imam hatip okullarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin meslekî bilgi, beceri, tutum ve değerler alanındaki gelişimlerine sürekli katkı vermek, eğitim-öğretim hizmetlerinin daha verimli ve nitelikli yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen "İmam Hatip Okulları Eğitim Yöneticiliği Vizyon Seminerleri" Kilis, Kahramanmaraş ve Hatay'da yapıldı.    

Telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen seminer, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz'in yanı sıra daire başkanları, Kilis, Kahramanmaraş ve Hatay il milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları, şube müdürleri, imam hatip okullarının yönetici ve öğretmenleri katıldı.  

"Makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan bıraktığınız eserdir"

Seminerin açılışında konuşan Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, okul müdürlerinin yanı sıra öğretmenlerin çok büyük sorumlulukları olduğunu belirterek, "Her şeyden önce bize emanet edilen çocukların üzerimizde hakkı var. Çocuğunu bu okullarımıza gönderen ailelerin yine bizim üzerimizde hakkı var çünkü bizden büyük beklentileri var. Medeniyetimizin yeniden inşa ve ihyası için bu güzide kurumlarımızın taşıdığı bir misyon var, dolayısıyla ümmetin üzerimizde hakkı var. Devletin, milletin yanı sıra Allah'ın da bu konuda bizim üzerimizde hakkı var. Bir okul müdürü veya bir öğretmen eğer görevini layıkıyla yerine getirmezse bütün bu hakları ihlal etmiş olur, bunun da vebali çok büyüktür." ifadelerini kullandı.   

İmam hatip okullarında eğitim alan öğrencilerin hem İslami ilimlerde hem de fen ve sosyal bilimlerde iyi bir yere gelmesi için büyük çaba gösterdiklerini dile getiren Yılmaz, "İmam hatip okullarımız dünyaya model olmuş kurumlardır. Medeniyetimizin ihyası için çocuklarımıza Kitap'ın ayetlerini kâinatın ayetleriyle birlikte çok iyi kavratmamız gerekiyor. Taşıdığımız misyon bunu gerektiriyor. Bu bakımdan öncelikle öğrencilerimizin gönlüne dokunmamız lazım çünkü öğrenci bilgiyi bir şekilde edinebilir. İşte burada da öğretmenlere büyük görev düşüyor. Dolayısıyla makamlar gelip geçicidir, kalıcı olan bıraktığınız eserdir. Geride nasıl bir eser bırakırsanız onunla anılacaksınız." diye konuştu.   

Yılmaz, bu seminer çalışmalarını, bilgi ve tecrübe paylaşımı noktasında öğretmen ve idareciler için bir yenileme fırsatı olarak gördüklerini kaydetti.   

Seminerin Daire Başkanları Oturumu'nda ise; Programlar ve Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Ahmet İşleyen, Uluslararası Eğitim ve Öğretim Daire Başkanı Mustafa Yıldız, Araştırma-Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yusuf Akbaş, Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı İhsan Erkul kendi daireleri tarafından yürütülen faaliyet ve projeleriyle ilgili birer sunum yaptılar.     

Düzenlenen seminerlerle, imam hatip okulları arasındaki iş birliği ve iletişimin güçlendirilmesi, tecrübe ve örnek uygulama paylaşımı, eğitimdeki ulusal standartların yakalanması ve bu bağlamda iyi örneklerin yaygınlaştırılması amaçlanıyor. 

 

    10-03-2021

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü F/Blok 06560 Yenimahalle/Ankara - 0312 413 25 89 / 413 25 92 / 413 35 35 Personel İletişim

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.